كعب الغزال بالتمر -قراقيش بالعجوة


المقادير

1 ك دقيق:;كوب وربع سمن بلدى:;3/4 كوب زيت:;2 ملعقة خميرة كبيرة:;كيس بيكنج باودر:;فانيليا:;4 ملاعق سكر كبيرة:;ملعقة صغيرة ملح:;نصف ك سمسم:;بيضة :;حليب دافى حسب الحاجة تقريبا كوب ونصف

طريقة التحضير

1.نحط الخميرة وملعقة سكر ونخمرهم بماء دافئ
2.نسخن السمن والزيت
3.نحط الدقيق والبيكنج باوددر والملح مع بعضهم
4.نعمل حفرة ف الدقيق ونحط فيها السمسم
5.نحط السمن والزيت فوق السمسم ونقلب بملعقة خشب الى ان  يشرب الدقيق
6.نحط الخميرة ونعجن
7.ندفى الحليب على النار ونضيف اليه  السكروالفانيليا ونعجن به الى ان تصبح العجينة حلوة وطرية
8.ندع العجين يخمر و نحضر الحشوة

الحشو ة:
نصف ك عجوة
ملعقة سمن بلدى
قليل من الماء الساخن
شوية سمسم
وملعقة حبة البركة

نفرم العجوة ونحط الماء الدافي والسمن الى ان ينسجموا بعد ما العجوة تبقى طرية ومفرومة جيدا

نفرد العجين بسمك نصف سم ونفرد العجوة بالملعقة ونلفها رول ونقطع وندهنها ببيض معاه قليل من الحليب  وفانيليا وممكن قليل من قهوة ليعطيها لون  جميل
نرصها فى صينية وندعها تخمر ساعة او اكتر حسب الجو
تخبز فى فرن 200 الى ان تتحمر من تحت ونولع الشواية ليتحمر الوجه


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment